Drift lastiğiyle ilgili bilmeniz gereken her şey

Drift lastiği ne demektir?

Drift sürücünün aracı hızla sürerek bir virajdan dönmesi esnasında lastiğin kaymasını sağlamayı gerektiren bir spordur. Ancak, bu spor geleneksel lastikler için oldukça acımasız olabilir. Bu nedenle drift lastikleri icat edilmiştir.

En iyi drift lastiği genellikle derin olmayan hatta neredeyse kel sayılabilecek sırt desenlerine sahiptir. Lastikler girintiler yoktur ayrıca yivleri geniş, güçlü damarları ve sert vulkanize kauçuklara sahiptir. Böylece oldukça güçlü ve dayanıklıdır. Drift günlük sürüşlerde de yerini almaya başladığı zaman normal lastiklerin bu dayanıklılığı gösteremediği görülmüştür. Bu nedenle eğer drift sporunu benimsemek istiyorsanız mutlaka bu tür lastikleri tercih etmeniz gerekmektedir.

Drift lastikleri, isminde de belli olacağı gibi eşsiz ve özeldir ancak bu lastikleri bulmak zor değildir ama en iyi drift lastiğini bulmak ve iyi bir performans ve kalite elde etmek zor olabilir. En iyi beş seçenek için okumaya devam edin.

Drift için ne tür lastikler kullanılır?

Normal lastikler değil... Bu kesin. Genel olarak öncelikle ön lastiklerin geniş ve agresif sırt desenleri olanlara bakınız. Bu lastikler genellikle V şeklindedir, derin olukları vardır. Orta damar kısmı genellikle baskı ve strese dayanıklı olabilsin diye modifiye edilmiştir bu şekilde de yanmalara ve ısıya karşı dayanıklıdır. Ayrıca, yan duvarları da daha sert ve sağlam bir direksiyon tutuşu sağlaması ve sürtünmeyi azaltması açısından güçlendirilmiştir.

Arka lastikler, gerçekten drift yapan lastikler, sığ sırt derinliğine sahiptir, hatta bazen hiö yoktur. Bu da kolay manevra kabiliyetini sağlar, sürtünmeyi ve ısıyı azaltır. Ayrıca, asfaltta daha az iz bırakır.

Sırttaki desenlerin dışında, dayanıklılık da büyük rol oynar. Drift yapmak lastiğin sırt desenlerindeki girdileri azaltır ve ayrıca materyal için de sağlıksız bir durum oluşabilir. Bu nedenle gördüğünüz kauçuk maddesinin stres ve basınca dayanıklı olduğundan ve yanmalara karşı dayanıklı olduğundan emin olunuz.

Drift için hangi ölüde lastik almalı?

Aracınıza uyan her ölçü uygun olacaktır. Ama en iyi drift tecrübesi için ebat olarak geniş olması ve düşük profilde olması en iyisidir. Drift yarışçıları her zaman geniş lastiğe ihtiyaç duyarlar ve bu lastiklerde de en iyi yol tutuşu ve en iyi yüzey alanını geniş lastikler sağlar. Aynı zamanda geniş lastik aracı daha dengede tutmak ve stabil tutmak için de gereklidir. Düşük profilli lastikler ise aracın ihtiyacı olan gücü düşürür ve daha iyi spin atmaya yarar.

Bunun dışında, drift lastikleri sizin ihtiyaçlarınıza göre de şekillenebilir. Eğer siz çok hızlı olmak istiyorsanız o zaman daha dar lastikleri tercih edebilirsiniz ve sizin için uygun olan daha küçük lastiklerdir. Ancak, yüksek hız yapmak aynı zamanda yüksek lastik gerektirir ve yüksek lastikler de bu konuda oldukça iyi performans gösterirler.

Ayrıca lastiklerinizin aracınıza tam olduğundan da emin olmalısınız. Driftte iyi ama aracınıza uymayan ve ebatları olmayan lastik almayın. Genel olarak en rahat olanlara bakın.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Kötü drift lastikleri ne kadar kötü olabilir?

Drift yapmak aslında lastikler için sağlıksız bir durumdur. Özellikle de sırt bölümü ve performansı için oldukça büyük hasar kaydedebilir. Drift sonucunda lastiğin sırt desenleri bozulur ve aşını, ayrıca olukları da artık eskisi kadar derin olmaz ve sığlaşır. Bu nedenle mutlaka drift lastiği edinmeniz gerekmektedir ve drift lastiklerinin daha sığ oluklar vardır ve aşınma önlenir.

Drift yapmak ayrıca lastikleri aşırı ısındırır ve erimeye ve duman oluşmasına neden olur ya da lastikler alev alır. Drift lastikleri ise ısı resitansıyla yapılır hatta en yüksek ısı resistansıyla üretilmiş lastikler drift yapmak için en uygunları, en güvenli olanıdır. Genel olarak size tavsiyemin en iyi tecrübe için sadece drift lastiği almanızdır.

Drift lastikleri nereden alınır?

Online ortamda drift lastik bulmak çok kolaydır. Yüzlerce web sitesi birçok farklı model ve markada drift lastik satar. Ancak, asıl olay iyi bir marka bulmaktır. Çok fazla para ve zaman harcadığınız zaman bunun en iyisi olmasını beklersiniz.

Bu nedenle, beş en iyi drift lastiği markasını sizin için sıraladık.

Falken Drift lastikleri:

Falken 1983 yılından beri piyasada ve son 35 yılını da sağlamlık üzerine kurmuştur. Falken lastikleri büyüme, gelişme ve dünyadaki diğer lastiklerle rekabet konusunda gelişmiştir ve bu konuda iyi ilerlemiştir.

Falken drift lastikleri çok iyi bir desen kalitesine sahiptir ve aşınmalara karşı dayanıklıdır. Teknolojisi ise inovatif ve sürücüye sürpriz yapmayan cinstendir.

Federal Drift lastikleri:

Federal drift lastikleri piyasada yer alan birçok lastiğe oranla yirmi kat daha iyidir. Bu lastikler, yan duvarların da sert ve sıkı olması sayesinde yüksek dayanıklılık ve sağlam yol tutuşu sağlar. Sırt desenleri maksimum performans için tasarlanmıştır ve hepsi de V şeklindedir. Bizler bu lastiklerin aşığıyız, eminiz siz de olacaksınız.

Kenda Drift lastikleri:

Kenda demek ‘saf sudan doğan’ demek ve saflık ve iyilik denince akla gelen ilk lastiktir. Kenda lastikleri bu isim için üretilmiştir. Geniş spektrumda lastiklere sahiptir ve ağır driftler için uygundur. Bu özellikler özel sırt desenleriyle ve aşırı sağlam yol tutuşuyla desteklenir.

Nexen Drift lastikleri:

Nexen online piyasada çok popülerdir ve 71 yıllık tecrübelerinde çok başarılı bir yol çizmişlerdir. Drift lastiklerinin özellikleri geniş olması ve linear bir düzleme sahip olmalarını beraberinde getirir. Ayrıca, orta damar da oldukça sağlam ve performans açısından dayanıklıdır.

Dunlop Drift lastikleri:

Elbette Dunlop! Dunlop drift lastikleri uzun süredir bilinen ve kullanılan en popüler lastikler arasındadır. Bu lastikler özel ve eşsiz sırt desenleriyle tasarlanmıştır. Ayrıca, güvenli bir yol tutuş performansı sağlayan materyale sahiptir. Bu materyal aynı zamanda lekeleri önler ve asfalta karşı oldukça acımasızdır.

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git