Hankook, 2019 yılında motor sporlarına olan katılımını artırdı

Neu-Isenburg/Almanya, 16 Aralık 2019 – Bu yıl, premium lastik üreticisi Hankook ile DTM arasındaki birlikteliğin dokuzuncu yılıydı. DTM otomobilleri piste yeni bir turbo motor ve kabaca 100 ekstra beygir gücüyle çıkarken, Hankook yarış lastikleri 2019 yılında aynı kaldı. Ventus Race, DTM motorlarındaki dev güç artışını ve bundan kaynaklanan lastik üzerindeki ek yükü başarıyla taşıyarak alışılmış güçlüperformans, tutarlılık ve güvenlik paketiyle tüm yarış pistlerinde etkileyici bir performans sergiledi.

“En üst düzey motor sporları her zaman şirketimizin DNA’sının bir parçası olmuştur.” diyerek sözlerine başlayan Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim, “Özellikle yeni, daha güçlü turbo motorların DTM’e girmesiyle lastiklerimizde değişiklik yapmadan, premium lastiklerimizin neler yapabileceklerini gösterme fırsatı bulduk. Bu itibarla sözleşmenin erkenden ve uzun vadeyle uzatılması bizim için hem bir takdir hem de motivasyon oldu” diye devam etti.

Hockenheim’daki DTM finalinin ardından René Rast ile son yarışı kazanan Audi Motorsport Direktörü Dieter Gass konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Yeni turbo motora rağmen Hankook yarış lastikleriyle herhangi bir sorun yaşamadık. Alışıldığı gibi Hankook mühendisleriyle ortak çalışma bu sezon da çok iyiydi. Gelecek yılı bu premium ortakla geçirmeyi dört gözle bekliyoruz.” BMW Motorsport Direktörü Jens Marquardt ise şunları ekledi: “Hankook, her zaman olduğu gibi iyi bir iş çıkardı. Daha güçlü yeni turbo motorlar herkes için zorlu bir işti ve ekipler ve sürücüler Hankook yarış lastikleriyle bunun altından başarıyla kalktılar. Hankook ile olan harika iş birliğimize devam ediyoruz.”.

Yarışlara yeni katılan Aston Martin, DTM’deki ilk sezonunda Hankook Ventus Race lastiklere güvendi ve en popüler uluslararası touring otomobil serisinde değerli deneyimler kazandı. R-Motorsport ekibi yöneticisi Dr. Florian Kamelger Hankook ortaklığı ile ilgili olarak: “Aston Martin Vantage DTM ile geçirdiğimiz ilk yılımızda Hankook güvenilir bir lastik ortağıydı. Yalnızca 90 gün önce üretilmiş bir DTM otomobiliyle yarışlara yeni katılan bir yarışmacı olarak, DTM otomobillerimizi adım adım geliştirirken uzun süreli bir DTM ortağının deneyiminden faydalanabilmek özellikle önemliydi. Hankook, rekabetin had safhada olduğu DTM’de yeni bir ekip olan R-Motorsport’u mevcut ve yeni lastik verileriyle destekledi. Aston Martin Vantage, DTM’in şasisini geliştirirken uzmanlığından faydalandığımız Hankook teknisyenleriyle olan iyi iş birliğini vurgulamak isterim. Bir arada değerlendirdiğimizde Hankook ile olan iş birliğimiz olumlu bir deneyimdi.” dedi.

Hankook ile olan ortaklık yeni DTM şampiyonu René Rast (Audi) için de aynı zamanda başarılı bir yıldı. René Rast şu yorumlarda bulundu: “Yeni turbo motor ve bunun DTM araçlarına kazandırdığı ek güç, arka akstaki ve dolayısıyla Hankook yarış lastiklerindeki yükü ciddi ölçüde artırdığı için lastik yönetimini çok önemli hale getirdi. Bu nedenle, yarış sonunda en hızlı tur zamanlarına imza atabilmek için kimi zaman çok uzun sınırlar boyunca lastikleri doğru bir şekilde yönetmek zorundaydık. Bu, tüm sezon boyunca benim için çok iyi sonuç verdi. Gerek sıralama turlarında gerekse yarışlar sırasında Hankook yarış lastikleriyle her zaman iyi performans sergiledim.”

Sezonun öne çıkan etkinliklerinden biri, Hockenheim’daki DTM finalinde ve Japonya Fuji’de Kasım sonunda DTM sürücülerini ve Japanese Super GT Series sürücülerini karşı karşıya getiren dört ortak yarıştı. Lastik yönetimi burada önemli bir rol oynadı. DTM’de, her pist için otomobil ayarları, her yarış pistinde tutarlı bir performans sergilemesi gereken standart Hankook lastiklere göre uyarlanmalıdır. Bu, hava basıncının, aerodinamiğin ve yatıklığın ayarlanmasıyla sağlanır. Super GT Series’deki durum ise tamamen farklıdır: Burada otomobil ayarları değiştirilmez. Bunun yerine ekipler çeşitli üreticiler arasından pist için doğru lastikleri seçerler. Almanya’daki yarışlarda Uzak Doğu’dan gelen ekipler değerli deneyimler elde ettiler ve bu deneyimlerini Fuji’de kendi evlerindeki yarışlarda iyi bir şekilde kullanarak galibiyeti elde ettiler.

Fuji Speedway pistindeki ikinci yarışın birincisi Narain Karthikeyan (Modulo Epson Honda NSX-GT): “Otomobilimiz Hankook lastiklerle ilk andan itibaren iyi bir his verdi ve tüm koşullarda yüksek bir performans sergiledik. Super GT ve DTM arasındaki ortak yarışlar oldukça özeldi. DTM sürücüleri fantastik ve bu, her iki yarış serisi için de harika bir gösteri oldu.” açıklamasını yaptı.

1st Chairman ITR e. V. Gerhard Berger için DTM 2019 sezonu şu anlama geliyor: “DTM, teknik ortaklarından teknoloji ve kalite açısından en yüksek standartları gerektiriyor. 2019 sezonunda, 600’den büyük beygir gücüne sahip yeni turbo motorlar nedeniyle lastiklerden beklentiler hiç olmadığı kadar yüksekti. Hankook yarış lastikleri, her zaman tüm gereksinimleri karşıladı ve yüksek performans potansiyellerini kanıtladı."

W Series bu sezon başladı ve Hankook başından beri yönetimde bir ortak olarak yer aldı. DTM destek programının parçası olarak altı yarış hafta sonunda gerçekleşen bu yeni yarış formatında, 270 beygirlik Formula 3 otomobillerinin direksiyonlarında yalnızca kadın sürücüler yer aldı. Hankook Ventus Race, yüksek tutarlılık ve ön görülebilirlik düzeyiyle genç kadın sürücüler için mükemmel bir partner oldu. Kadınlar arasında gerçekleşen bu Formula serisinin ilk şampiyonu olan İngiliz sürücü Jamie Chadwick: “Hankook yarış lastiklerinden çok etkilendim. Tutarlı bir şekilde hızlısınız, nasıl tepki vereceklerini her zaman biliyorsunuz ve buna uygun davranabiliyorsunuz. Mühendislerim de lastiklerden çok etkilendi. Hankook yarış lastikleri zirveye giden yolda bana gerçekten yardımcı oldu” açıklamasını yaptı.

Hankook, Formula Renault Eurocup ile başka bir genç yarış serisinde daha en baştan itibaren üst düzey Ventus Race lastikler sağladı. Böylece başarılı bir motor sporları kariyerine giden yolda genç sürücüleri destekledi. Bu durum, genel sıralamada üçüncü olan Rus Alexander Smolyar tarafından da doğrulandı: “Diğer üreticilerin aksine bir set Hankook yarış lastiğiyle birden çok sayıda hızlı tur atabilirsiniz. Bu, sıralama turlarında büyük bir avantaj demektir. Lastikler, yarış sırasında çok uzun bir süre boyunca yolu kavrıyor. Öngörülebilir olmaları ve kolay yönetilmeleri nedeniyle yeni katılanlar için özellikle idealler.”.

Bu bakımdan, genç sürücüleri desteklemeye odaklanarak Hankook bu yıl bir kez daha özünü korudu. Bu sezon, FIA tarafından onaylanan FIA F4 Spain, SMP F4 NEZ ve F4 British Şampiyonalarında yetenekli gençler, tıpkı Hankook’un 2018 yılından beri Ventus Race tedarik ettiği Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup gibi, Hankook yarış lastiklerinin yüksek tutarlılığından ve güçlü performansından faydalandı. Audi GT4 One-Make Cup yeni şampiyonu Robin Rogalski Hankook ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Hankook yarış lastiği benim sürüş stilime gerçekten uygundu. Bu lastiklerle tutarlı bir şekilde hızlı tur zamanları elde edebilir ve yarışı mükemmel bir şekilde kontrol edebilirsiniz.”.

Premium lastik üreticisi bir kez daha bu yılın 24H GT Series yarışlarına isim sponsoru ve lastik tedarikçisi olarak katıldı. Dünyanın en büyük dayanıklılık serisi, üç kıtada dört adet 12 saatlik ve dört adet 24 saatlik tur olmak üzere sekiz turdan oluşan bir seriyle daha önceki tüm dayanıklılık formatlarından daha zorluydu. Prestijli yarış pistlerinde profesyonel sürücülere hevesli istekli amatörler katıldı. Sahne alan araçlar kompakt touring otomobillerden büyüleyici GT3 otomobillerine, 24 saatlik düzenlemeler doğrultusunda özel olarak üretilen araçlardan oluştu.

Hankook, Rundstrecken-Challenge Nürburgring (RCN) pistinde 2018 yılının ardından yine tek lastik ortağıydı. Avrupa’nın en eski amatör yarış serisinde toplam dokuz etkinlik düzenlendi. RCN, Nürburgring-Nordschleife’de sekiz kez düzenlenirken dokuzuncu tur, Belçika’nın sembol haline gelen Spa-Francorchamps pistinde gerçekleşti.. Her etkinlikte premium lastik üreticisi 160 touring ve GT yarış otomobiline çeşitli ebatlarda sağlanan Ventus Race lastikler tedarik etti.

Hankook Avrupa Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler 2019 yılını motor sporları açısından şu şekilde değerlendirdi: “Başarılı bir motor sporları yılını daha geride bıraktık. Yeni iş birliklerinin tamamı büyük başarı elde etti ve DTM örneğindeki gibi uzun vadeli ortaklıklar genişletildi ve yoğunlaştırıldı. Hankook, genç yarışlarına olan ilgisini sürdürecek ancak yüksek teknoloji ürünleri ve iş bilgisiyle itibarlı ve prestijli yarış serilerini de desteklemeye devam edecek. Yüksek performanslı ürünlerin yer aldığı geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz ve önümüzdeki yıl da bir veya iki sürprize hazırız. Örneğin Almanya’daki “Essen Motor Show”da, DTM Trophy ile lastik ortaklığı şeklinde yeni bir en üst düzey Hankook taahhüdü beyan ettik.”.

Kaynak - Hankooktire-Mediacenter.com

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git