Araba satarken ihtiyacınız olan tüyolar: arabamı nasıl satacağım?

Arabanızı satmak mı istiyorsunuz? O zaman ne gibi tüyolara ihtiyacınız olduğunu anlamak için okumaya devam edin

Fiyat

Eski arabanız için ne kadar fiyat biçebilirsiniz bilemiyorsunuz! Yapmanız gereken birçok satıcının arabasını sattığı web siteleri ve portallar olan yerlere bakmak (Mobile.de, Autoscout24.de ya da 12gebrauchtwagen.de gibi). Bu size genel bir bilgi ve anlaşma fikri verecektir. Diğer çok kullanılan metod ise Schwacke listesidir. Bu indeks 1957 tarihinden itibaren kullanılmış ve ikinci el arabaların fiyatını belirlemek için kullanılır ve genellikle aracılar ve satıcılar için bulunmaz bir kaynaktır. Ancak bu liste görecelidir. Eğer aracınız çok eski ve artık değersizse ,üreticiye geri verebilirsiniz. Üretici yasal olarak arabayı geri almalıdır. Ayrıca, yakınızda araba hurdalığını da işinizi görebilir. Bu seçenekler olmuyorsa bir salıcı bulunmanız gerekir. Bunun da dışında farklı seçenekler mevcuttur.

Aracıyla

Eğer aracıdan bir araba alıyorsanız, hurdanızı da o aracıya verebilir ve bunun karşılığında da bir ödeme alabilirsiniz. Bu alacağınız ücret, distribütörlerden alacağınız paraya kıyasla daha az olabilir ama her şey bir anda halledilebilir. Hatta bir araba almak isterseniz de araba satıcısı bir aracı olarak sizin için iyi bir bilgi sahibi olabilir. Ancak, şunu unutmayın bu durum sadece tekrar satılabilir iyi bakılmış arabalar için geçerlidir. Eğer arabanız değersizse siz, bu arabayı ancak özel ithalatçılara satabilirsiniz. Onlar da genellikle daha az ücret verecektir. Ayrıca, bazı durumlarda bazı sitelerde aracınız için fiyat teklifi alabilirsiniz. www.wirkaufendeinauto.de bu sitelerden birisidir. Bu sitelerde kayıt formunu doğru doldurduğunuzdan emin olunuz. Eğer aracınız, 2001 yılında ya da önce yürürlüğe konulan son limit uygulamalarından daha eskiyse, o zaman gerçek değeri ve fiyatı ilk önerilen online fiyata nazaran farklılık gösterir.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Online reklam

Arabanız için alıcı bulabilmek için yapabileceğiniz en mantıklı hareketlerden birisi online ortamda iyi tasarlanmış bir reklam oluşturmaktır. Bilgi ve kaliteli fotoğraflar sizi başarıya ulaştıracaktır. Reklamınıza mümkün olduğu kadar fazla detay ekleyin. Model, yıl, motor gücü, bundan önce kaç kişinin araca sahip olduğu, sunroof, farlar ve ışıklar gibi farklı ekipman detayları ve aracınızın kondisyonuyla ilgili detaylar reklamda yer almalıdır. Ayrıca, ASB ya da ESP özelliklerini ya da merkezi kilit sisteminden de bahsetmeyi unutmayın. Araç ne zaman bakıma girdi? Teknik gözlem ne zaman sona eriyor? Araçta bahsedilmesi gereken geçmişe ait hasar var mı? Lastikler ne durumda? Yazım yanlışlarını da dikkat edin. Aracınızın fotoğraflarını çekmeden önce mutlaka yıkayın.

Satış kontratı

Bireysel satıcı olarak güvenli olmayan bir satış kontratı yapmak zorundasınızdır. Bu kontrata, aracın teknik detaylarını, hasarları, aracı teslim edeceğiniz zaman, yer ve eğer gerekiyorsa kaydı iptal etme ya da değiştirme gibi unsurları eklemeniz gerekir. Ayrıca, kusur sorumluluğunu da kontratın dışında tutmalısınız ve araçta çıkabilecek kusurlardan sorumlu olmadığınızı belirtmelisiniz. Elbette bu daha önceden olan ve sizin de bildiğiniz bir hasarı saklamanız anlamına gelmez. ADL ya da ADAC sitelerinde örnek bir satış kontratı bulabilirsiniz. Ayrıca, satışı kayıt bürosuna ve sigorta şirketine bildirmeniz gerekmektedir.

Dikkatli olmanız gerekir

Bir anda ortaya çıkan alıcılarla ilgili dikkat etmeniz gerekmektir. Tam olarak okumadığınız bir anlaşmayı imzalamak için acele etmeyin. Eğer mümkünse kendi kontratınızı yazın. Eğer alıcı fiyatı kabul etmiş ama diğer gereklilikleri istemiyorsa kontratı iptal etme hakkınız vardır. Aracı test etmek için sadece gün içinde firmalara gitmeniz gerekir. Aracı test edecek kişilerin mutlaka ehliyetlerine bakın. Paranızı alana kadar hiçbir evrakı ya da anahtarları teslim etmeyin. Satışı yapmadan önce aracı vermek sizin kararınıza kalmıştır. Araç satış yaptığınız kişitye geçene kadar vergisi ve sigortasıyla size aittir ve sizin isminize kayıtlı olmaya devam eder. Eğer alıcı tersini istemezse, tüm masraflar ona aittir. Alıcıya önceden haber vermeniz gerekir, böylece kısa dönemli kayıt prosedürlerini de yapar. Eğer bunu yapmak istemezseniz alternatif olarak birlikte kayıt bürosuna giderek aracı birlikte üstüne geçirebilirsiniz.

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git