Sürüş sırasında yakıt tasarrufu için 11 tüyo

Benzin ya da dizel olsun, yakıt pahalı bir gider. Size vereceğimiz 11 tüyo ile aracınızdaki yakıt tasarrufunu maksimuma çıkartabilirsiniz.

Her sürüşü düşünün ve hesaplayın

Gerçekten araba kullanmak istiyor musunuz? Buna zorunlu musunuz? Beş kilometreden daha kısa mesafelerde araba tam olarak ısınmaz ve bu nedenle daha fazla yakıt harcar. Optimum yakıt tüketimi çalışma sıcaklığında ulaşılır ve kısa mesafelerde soğuk kalır ve ısınmaz. Bu nedenle kısa mesafeler için bisiklet, toplu ulaşım kullanmanızı ya da yürümenizi öneririz.

Hazır olun, sonar başlayın

Valizinizi yükleyin, koltuğunuzu ayarlayın, aynalarınızı ayarlayın, navigasyonu açın ve en son motoru çalıştırın. Bunların hepsi motor çalışmadan önce yapılabilir. Sadece sürmeye hazır olduğunuzda kontağı çevirin çünkü artık günümüzde önceden ısıtmanız gereken bir motorunuz yok.

Erken vites değiştirin

Kurallar şu şekildedir: ne kadar yüksek viteste giderseniz yakıt tüketiminiz de o kadar az olur. Bu yokuş aşağı inerken de geçerli bu nedenle vitesi değiştirin. Modern motorlar için, 1880 yılından sonra üretlen motorlardan bahsediyoruz, düşük hızda sürüş problem yaratır. Düşük devirde sürmek için farklı kuralalr geçerldiri. Motor çalıştığında vitesi de düşürün ve iu şekilde ilerleyin: şehir trafiğinde 3. Viteste 30 km / h, dördüncü viteste ise 40 km / h ama 50 km / h üstünde gidiyorsanız kesinlikle beşinci viteste gidi. Bu sistem yakıt tasarrufu yaptığınız gibi, sesi de azaltacaktır.

Yumuşak sürüş

Dikkatli ve yumuşak sürüş fren ve hızlanma sıklığını düşürür. Eğer önünüzdeki araçla yeterince mesafe varsa mekanik vites kutusunu kullanarak hızınızı ayarlayabilirsiniz.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Düzgün hızlanın

Eğer hızlanmak istiyorsanız, yüksek vitese çabucak ve kısa sürede geçin. Bu hız 2000 rpm kadar olmalıdır. Bu şekilde hızlanan gaz pedalı hemen ileri doğru atılır. Ayrıca, kısa zamanda vites değiştirebilirsiniz. Örneğin, eğer 50 km/h yapacaksanız hemen beşinci vitese geçiş yapmalısınız.

Otoban da yavaş gidin

Otobanda araba sürerken var olmayan hız sınırı sizi çok hızlı gitmeye ikna edebilir. En az yakıt tüketimi ise 100 ila 130 km hızda gerçekleşir. Eğer bu hızın yukarısına çıkarsanız yakıt tüketimi de dengesiz olarak dağılacaktır. Ayrıca, özellikle de düşük ayrodinamik arabalar için (minibüs ve vanlar gibi) bu özellikle geçerlidir. Bu nedenle yavaş ve dikkatli sürüş ve en az fren yakıt tasarrufu için en iyisidir.

Motor frenini kullanın

aşağı doğru giderken fren motoru devreye girer. Fren motoru devredeyken, araba yakıt harcamaz. Bu nedenle bunu yaparken doğru vitese takın ve bedava yokuş aşağı inin. Motoru tamamen kapatmak çok iyi bir fikir değildir. Çünkü motoru tekrar çalıştırdığınızda fren takviyesi yapmanız gerekir.

Başlat- kapat otomatik

yeni arabaların başlat ve kapat düşmesi var ve sistem otomatik olarak başlıyor ve kapatılıyor. Motor kırmızı ışıkta durulduğunda duruyor ve yakıt tasarrufu sağlanıyor. Siz de bazı gerekli yerlerde bu şekilde arabanızı kapatarak teknolojiyi taktik edebilirsiniz. Eğer 20 saniyeden fazla duracaksanız bunu yapmanızda fayda var. Bazı geçişlerde ya da bir kapıdan girerken zaten motoru kapatmanız istenir. Kapattıktan sonra kontağı tam açmayın ve arada tutun. Böylece arabayı ihtiyaç haline hemen çalıştırabilirsiniz. Ayrıca, kontak kapalıyken birçok araç çalışırken düşük farlardan yükseğe geçerek çalışır. Bu nedenle kontağı tam kapatmadan durmak önemlidir.

Bilinçli kullanın

Şarj dinamosu tarafından üretilen elektrik yakıt harcar. Elbette farlarınızdan feragat edemezseniz ama araç içi ışıklar, radyo ve müzik gibi alanlardan feragat edebilirsiniz. Ayrıca, klima da yakıt tüketimini artırır. ADAC’a göre klima, her 100 kilometrede 0.1 ve 2.1 litre oranında yakıt harcanmasına neden olur. Açık pencereler de ayrodinamiği etkiler ve hızlı giderken yakıt harcama oranını artırır.

Kiloları atın

Arabanızı gereksiz stresten uzak tutun. 100 kiloluk bir ağırlık 100 km de 0,3 yakıt harcar. Tüm bisiklet çekici ve taşıyıcı ya da herhangi bir alet taşıyıcısı çıkartılmalıdır. Çünkü bu tür aletler ağırlığı arttırır ve ayrıca arabanızı da yıpratır.

Lastik hava basıncını arttırın

lastiklerdeki hava basıncı arttıkça, yakıt harcaması da düşer. Elbette, patlatacak kadar yükseltmemelisiniz ama hava basıncının en azından en yüksek oranda olduğundan emin olun. Hava basıncı oranı bilgisi kapıların içinde, gaz kapağında ya da lastiklerin üzerinde de bulunabilir. Ayrıca, eğer isterseniz hafif lastik de alabilirsiniz.

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git