Çok sıcak havalarda arabaların bozulmasının beş nedeni

Bir gün Amerika Birleşik Devletleri'nde araç arızalarının ana nedenlerini listeleyen bir rapor verildi. Bu sorunlar ülkemizde de sık görülmektedir.

Benzin pompası

Günümüzde çok yüksek benzin fiyatları yüzünden herkes aracının benzininin sonuna kadar bitmesini bekliyor. Bu nedenle birçok benzin pompası bozuluyor. Çeyrek depoya indiğinizde pompa benzene tam olarak dalmıyor ve yukarıda kalıyor. Bu, yakıtın bir soğutucu olarak hareket etmesi nedeniyle gereksiz ısının üretilmesine neden olur. Bu nedenle . her 30,000 mile hem benzin filtresini değiştirmek ve çeyrek depoya düşmemek gerekiyor.

Akü

Phoenix’teki hava ve çok sıcak hava kesinlikle aküyü mahvediyor. Bu nedenle mutlaka akülerinizi yılda iki kere kontrol etmeniz tavsiye edilir. Test ettirdikten sonra eğer güçsüzse tamamen bitmeden önce mutlaka yenisini temin edin. Araçlara bakım yaptığımızda aynı zamanda terminalleri temizleriz ve akünün gücünü düşüren terminalleri de temizlemiş oluruz.

Radyatörler ve şanzımanlar

Çöz sıcağı hem şanzımanı hem de radyatörü mahveder. Bir motorun ısıyı ölçmek için bir ölçüm cihazı vardır ama birçok araba ve kamyona ait ısı ölçüm aleti yoktur. Sıvılar araçların can suyudur ve biz de daha uzun bir radyatör ve şanzıman ömrü için mutlaka sıvı değişimleri öneririz. Doğru sıvıları kullanmak ise çok gereklidir.

Hortumlar ve kemerler

Hortumlara iyi bakın ve çatlak, hasar ve delik olmadığına emin olun. Üreticinin önerisine göre değişim yapmanız da önerilir.

Lastikler

Lastiklere iyi bakmak ve onları yenilemek güvenlik için gereklidir. Zaman ayırın - Lastik-Turkiye.com'de yeni lastikler satın alın.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git