Her sürücünün lastiklerle ilgili bilmesi gereken 9 şey

Bugün artık arabalar birçok özellikle dolu. Stabilite kontrolü, Sürüş asistanı. Çok güçlü motorlar. Ancak ne olursa olsun ve aracınız nasıl bir teknolojiye sahip olursa olsun, lastikleriniz sadece yola bağlıdır ve size güvende tutan ve yol tutuşunuzu etkileyen de budur.

Lastiklerle ilgili neler bilmeniz gerekiyor? Bu yararlı bilgileri takip edin:

Vana sitemleri çok önemlidir. Vanada bulunan küçük kapakçıklar nem ve kiri önler. Ayrıca, vana yerindeki havayı tutar ve lastik basıncını da düzenler.

El kitapçığını kontrol edin. Performans, yakıt tasarrufu ve güvenlik için düzgün bir lastik basıncı gereklidir. Ayrıca, gereksiz aşınmaları önleyerek lastiğinizin ömrünü bile uzatabilir. Ancak bu bilgiyi bulmak için lastiğinizin yan taraflarına bakmayın. Bu yan duvarlarda sadece lastiğin maksimum basıncı yazar. En iyi basınç oranı ise el kitapçığındadır ve bu kitapçık da torpido gözünde bulunur.

İnik lastiklere dikkat. Bazen lastikler yeterince şişik dursalar bile, yüzde elli oranında daha az şişmiş olabilir. İnik lastikler lastiğinizin aşınmasına ve çok fazla yakıt tüketimine neden olabilir.

Hava koşulları çok önemlidir. Dışarıdaki hava lastik basıncını düşündüğünüzden çok daha fazla etkiler. ortalama olarak, bir uzmana göre, lastik basıncı her 10 fahreneit derecede 1PSI düşüş gösterebilir. Mevsim değişimlerinde lastiklerinizin basıncını kontrol ettirmeniz gerekir.

"dört mevsim" lastiklerinin sınırları vardır.  Her mevsim lastiği tüm yıl boyunca kullanılmak için vardır. Ancak, eğer ağır kış şartları olan bir yerde yaşıyorsanız kış lastiği taktırmanızı öneririz.

Sırt kontrolü kolaydır. Lastiklerin sırtlarındaki derinlikler 2/inç olmalıdır.

Off-road maceraları için off road lastikleri kullanın.  Normal yol lastikleri herhangi bir yol koşulunda uyumlu olabilir, ama off road bir yola gidiyorsanız daha güçlü ve dişli bir lastiğe ihtiyacınız vardır ve bunun için de off road lastikleri vardır.

Lastiler mutlaka düzenli olarak kontrol edilmelidir.  Her ay, uzun bir yola çıkmadan önce kendinizin de yapabileceği kolay bir kontrol mevcuttur: lastik basıncını kontrol edin, aşınmalara, çatlaklara, girintilere ve çıkıntılara bakın.

Lastiklerinizin sınırını bilin. Frenden daha çok gaza basmayı seven bir sürücüyseniz, buna uygun bir performans lastiği seçin ve bu konuda da özel özellikleri olan lastikler edinin.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Araçlar yüksek teknolojiyle donatıldıkça, aracınıza uygun lastikleri seçin. Bu hem lastiklerinizi korur hem de aracınızı iyi bir kondisyonda tutar. Sonuç olarak siz de hem yolda hem de her yerde güvende olursunuz. 

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git