Bu hafta Hankook Tire ve DTM arasındaki ortaklık genişletildi

Neu-Isenburg, Almanya, 2 Temmuz 2019  – Premium lastik üreticisi Hankook, mevcut sözleşmenin süresi dolmamış olmasına rağmen DTM ile olan sözleşmesini önümüzdeki dört yılı kapsayacak şekilde uzattıklarını açıkladı. Şirket, muhtemelen en popüler uluslararası touring otomobil yarış serisinde 2011 yılından beri resmi ortak ve tek lastik tedarikçisi olarak yer alıyor. Yeni sözleşme, Hankook’un uluslararası yarış serisi tarihindeki en uzun süreli lastik tedarikçisi olması anlamına geliyor.

Bu yılki DTM sezonu, Audi ve DMW’ye lüks araç üreticisi Aston Martin’in de katılmasıyla, dünyanın premium araç üreticilerinden üç tanesinin seri üretimdeki modellerini temel alan yarış otomobillerine ev sahipliği yapıyor. 2019 sezonu, uluslararası Sınıf 1 düzenlemeleri uyarınca yeni teknik düzenlemeleri de beraberinde getiriyor ve bu da çok daha güçlü DTM araçları anlamına geliyor. Araçlar çok daha çarpıcı ve ciddi ölçüde daha hızlı tur süreleri sunma potansiyeli taşıyor. Sürücüler ve ekiplerin yanı sıra, işin lastik boyutu da çok daha önemli bir rol alıyor. Hankook Ventus yarış lastikleri, sembol haline gelen DTM pistlerinde geçmişte başarıyla yaptığı gibi gelecekte de yarışın bu kısmını üstlenecek.

ITR Başkanı Gerhard Berger ortaklığın uzatılmasıyla ilgili: “DTM, üretici ortaklarından teknoloji ve kalite açısından en yüksek standartları talep eder. Bu durum bu sezon için özellikle geçerli. 600 beygirin üzerinde güce sahip yeni turbo motorlar nedeniyle lastiklerden beklenti ciddi ölçüde arttı. Hankook yarış lastikleri gerekliliklerimizi sürekli olarak karşılamış ve devasa performans potansiyellerini fazlasıyla kanıtlamıştır. Kurduğumuz ortaklığın erken uzatılması, iki taraf arasındaki güven dolu ve profesyonel iş birliğinin bir yansımasıdır.” diyor.

Hankook Lastikleri Başkanı ve CEO’su Hyun Bum Cho bu konuda ise şunları dile getiriyor: “Bir kez daha dünyanın en popüler uluslararası touring otomobili yarış serisinin resmi ve tek lastik tedarikçisi olmaktan memnuniyet duyuyoruz. DTM, uluslararası platformuyla sahip olduğumuz teknoloji bilgimizi sürekli olarak sergileme ve motor sporlarındaki global etkinliğimizi artırma fırsatı sunuyor.”

Achim Kostron, ITR GmbH İdari Müdürü: “Hankook’un DTM’i daha uluslararası hale getirme ve büyütme planlarımızda bize destek olmayı sürdürmek istemesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Dünya çapında tanınmış bir marka ve premium otomobil üreticilerinin orijinal ekipman tedarikçisi olan Hankook’un yarış serilerimizde böylesine uzun süredir rol alması, DTM’in bilinen bir teknoloji ve pazarlama platformu olma durumunu daha da ön plana çıkarıyor.” diyerek düşüncelerini berlirtiyor.

Hankook Lastikleri Avrupa Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler ise şunları söylüyor: “Gelecek hafta Nuremberg, Norisring’de gerçekleşecek yarış, Ventus yarış lastikleriyle gerçekleştireceğimiz 123. yarış olarak. Bu güne kadar lastikten kaynaklanan tek bir yarıştan çekilme vakasıyla bile karşılaşmadık. DTM’deki profesyonel ortamın yanı sıra, bu da motor yarışlarında yarış severlere ve sürücülere odaklanarak en yüksek standardı sağlamak için önemli bir unsur.”

Hankook, birinci sınıf motor sporları etkinliklerine uzun yıllardır destek vermektedir. Son teknoloji ile donatılmış Ventus Race grubuyla ulusal ve uluslararası yarış ve rallilerdeki baş tedarikçilerden biri konumuna gelmiştir. En üst sınıf lastik üreticisinin yarış lastikleri, her sezon DTM, Hankook tarafından desteklenen 24H Serisi, W Serisi, Formula Renault Eurocup ve 24H Nürburgring, F3 Americas ve CJ Super Race gibi seriler de dâhil olmak üzere ünlü serilerde ortaya koydukları birinci sınıf performans, yüksek seviye uyum ve süreklilik ve de en yüksek seviyedeki güvenlikle kendine hayran bırakmaktadır.

Aynı durum, FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) F4 İspanya, SMP Formula 4 ve FIA onaylı F4 British Championships gibi genç serileri için de geçerlidir ve Ventus Race, motor sporlarında kariyer yapmak isteyen genç sürücüler için bu serilerde de performansıyla kilit bir sabit unsur rolünü üstlenmektedir.

Kaynak - Hankooktire-Mediacenter.com

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git