Yağ değişimi için yılın hangi zamanı en iyisi?

Aracınızı güvenli sürmeye devam etmek için rutin kontroller ve bakım her zaman yapılmalıdır yağ değişimi ise aracınızın rutin bakımı içinde en önemli unsurlardandır. Yağ değişimini periyodik olarak yaptırmak aracınızın ömrünü uzatır. Yağ değişimi önemlidir ama neden önemlidir bunu biliyor musunuz?

Neden yağınızı değiştirmelisiniz?

Yağ değişimi aracınızın motoru için en önemli unsurlardan birisidir. Çünkü aracınızdaki motorun birçok oynar alanı vardır. Motorunuz çalışınca bu oynar bölümler hareket eder ve birbirlerine sürtünürler. Bu hareketlenme ise fazla ısıya sebep olabilir ve eğer bakım yapılmazsa bu hareket sonralarında soruna neden olur. Yağ ise motorunuzu kayganlaştırır ve böylece ısı emilimi artar. Böylece motorun oynar alanları fazla ısınma olmadan kolayca çalışmaya devam eder.

Maalesef, zamanla, motor yağınız işlevini yitirir ve oynar alanlardaki ısıyı emici kayganlaştırıcı özelliği kaybolur. Bu nedenle bu işlevi yitirmeden önce ve katastrofik motor kazalarına sebebiyet vermemek için öncelikle yağınızı zamanında değiştirmenizde fayda var.

Şimdi nedenini biliyorsunuz, peki yapı ne zaman değiştirmeli?

Genellikle, yap değişiminin 5 bin ila 10 bin km arasında ya da her dört ayda bir yapılması tavsiye edilir. Bu programa uyarsanız aracınızı her zaman en iyi kondisyonda tutarsınız. Ayrıca, bu sayede vakit kaybetmeden zamanında yağınızı değiştirmiş olursunuz.

Yağ değişimiyle rutinleşmiş bahar bakımını birleştirin

Kışın aracınızı sürmek bazen zor olabilir. Düşük ısılar, tuzlu yollar, ağır kar gibi koşullar aracınızın performansını etkiler. Bu nedenle kış bitince yaza hazırlık yeni bir başlangıçtır. Araç bakım servisinizde kolaylıkla bakım yaptırabilirsiniz.

Sezonsal bakım şunları içerir:

  • Borulara ve hortumlara bakım ve inceleme
  • Ön cam sileceklerine bakım ve inceleme
  • Akünüzün gücünü test etme
  • Soğutucu düzeyinizi kontrol
  • Klima kontrolü
  • Lastik ve basınç kontrolü
  • Ve elbette çok daha fazlası!

Ayrıca, motor yağı değişimi ve aracınızı tüm bahar ve yaz sorunsuz çalışmasını sağlayacak bakımı da yapılır. 

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git