Park yardımı ile en küçük ve dar alanlara bile hızlıca ve rahatça park etme rahatlığı

Aldığınız ilk direksiyon dersini hatırlıyor musunuz? Acımasız direksiyon hocası sizlere zorla küçücük bir yere geri geri girmenizi emrediyordu. Büyük limuzin tarzı arabalar çoğaldıkça ve park yerleri küçüldükçe park etme yardımı herkes için çok yararlı bir hal aldı. Ancak, aksesuar almadan önce, park etme sistemi ya da herhangi başka bir sistem de olsa, bu aksesuarlarla ilgili mutlaka daha derin bir araştırma yapmalısınız.

Kameranın kalitesi çok önemli

İnsanlar görsel duyularla uyarılırlar. Bu noktada, arka kamera üreticileri de bu olguyu düşünerek davranırlar. Park etme yardımı kullanmak için, arabanın arkasına bir kamera yerleştirilir. Araç arkaya giderken kamera devreye girer. Kokpitte kamera sayesinde etraf görülebilir. Kameranın özellikleri ve kalitesi ise video monitörünün güvenilirliğine bağlıdır. Su geçirmez ve mini-renkli kamera ayrıca dikey olarak da ayarlanabilir ve 180 derece görüş açısına sahiptir. Sonuç olarak sürücü arkasında kalan her engeli görebilmelidir. Özellikle de karanlıkta küçük ve dar bir alana park etmeye çalışıyorsanız kameranızın iyi bir gece görüşü de olmalıdır. IR lambalarla birleşmiş ve beş metreye kadar gece görüşü sağlayan görüş şarttır. Park yardımını artırmak isteyen herkes öncelikle kameranın yerleştirilme alanına bakmalıdır. Çünkü sonuçta kameranın yerleştirildiği alan sürücüye uygun olmalıdır ve çok çaba sarf etmeden her yeri göstermelidir. Kamerayı yerleştirenlerin teknik açıdan bilgili de olması beklenir. Örneğin luis.de arka sistemi plakanın arkasına saklanmıştır. Sürücü bu sistemi istediği gibi yerleştirebilir ve arka farlara da takabilir. Renkli monitör ayrıca 12V sistemine bağlanabiliyor ve kokpitteki emme tabanına bağlıdır.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Bazı park yardımı engelleri sesli olarak haber verir

Ultrasonik park sensörü sayesinde engellerden duyarak da haberdar olabilirsiniz. Arkaya ve öne bağlı sensörler sayesinde, LED görüntü sistemi bir engelin yaklaştığını algılayabilir. Engelin mesafesine bağlı olarak, LED ışığın rengi değişir. Engel aynı zamanda yoğun uyarı tonlarıyla ve sürekli sesle de haber verilir. Frenleri kullanmanız için size haber verir.

Tamamen akustik sistemler için LED göstergesi iptal edilebilir. Bu durumda sadece kulaklarınıza güvenmeniz gerekmektedir. Ultra ses metodunun yanı sıra radar ölçüm teknolojisi de kullanılmaktadır. Bu sistemin avantajları:

  • Daha az teknik efor
  • Daha az kilo
  • Görünür sensor olmaması
  • Ultrasonik dalgaların duyarsızlığı

Bu tür park yardımının dezavantajları: Çok fazla yağmur yağması durumunda, ölçüm sorununa yol açabilir ve sensörler sürekli ötebilir.

Park yardımı olmasına rağmen mutlaka arkanızı kontrol etmelisiniz

Park ederken ekstradan rahatlık istiyorsanız mutlaka tamamen otomatik sisteme sahip olmanız gereklidir. Bu görsel alan direksiyonu sürücüden alır. Öncelikle park yardımı sürüş halindeyken büyük park alanını algılar. Bu durumda sürücü sadece direksiyonu çevirmelidir ve alanı görmek için aracı manevralarla ilerletmelidir. Bu durumda çok az frene ihtiyaç vardır- otomatik sistem geri kalanını kendisi yapabilir. Ancak, yine de tamamen körü körüne bu sisteme güvenmemek gerekir. Ne olursa olsun direksiyonu kırarken mutlaka arkanıza bakmanız gerekir. Bu sadece lastikleri ve jantları korumakla kalmaz, diğer sürücüleri ve araçları da düşünmenizi sağlar. Çünkü ne olursa olsa tüm sorumluluk yine de sürücüye aittir.

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git