Gibbs’ Quadski –hem suda hem de karada 72 km/h

Şu ana kadar , Quadski hem suda hem de trafiğe çıkılabilir alanda en hızlı araçtı. Quadski, mucit Alan Gibbs’in dokuzuncu kez prototip olarak denediği ve birkaç ekonomik başarısızlığa rağmen ortaya çıkarttığı bir üretim modeli. Quadski’nin kendisini bir su aracına dönüştürmesi sadece beş saniyesini alıyor. Tek bir düğmeye basarak, lastikler ve jantlar katlanıyor ve araç bir jet ski haline dönüyor. Alan Gibbs’in yeni aracı hem karada, hem de suda saatte 77 km/h ulaşabiliyor. Aracın motoru bir BMW AG motosiklet motoru (1.3 litre, 4 silindir, 175 hp) ve bu motor hibrid Quad ve Jet ski olarak sürülebilen 600 kg ağırlığında bir araç olarak tasarlanmış. 3,20 metrelik araç küçük ve çevik. Gibbs’e göre araç bu haliyle de hem spor araç tutkunlarına, hem de emniyet teşkilatı ve diğer profesyonel kullanımlar için uygun.

Quadski Gibbs's dokuzuncu denemesi

Quadski Gibbs Sports Amphibians Şirketinin yüzergezer araç konusunda dokuzuncu denemesi. 15 yıl içinde 200 milyon dolar yatırımla suda kullanılabilir tek oturmalı araç Kasım ayında Amerika piyasalarına sunulmuştu. Bu tarih aynı zamanda Yeni Zelandalı şirket sahibinin 73. yaş gününe denk geliyordu. Üretici yüzergezer araçlarla ilgili toplamda 300 adet patente başvurmuş. Ama şu ana kadar ekonomik başarı elde edilemedi. Quadski’den önce gelen, Mazda çıkışlı Aquada adlı araç, hava yastığı olmadığı için trafiğe çıkabilir özelliğini elde edememişti. Quadski ise arazi aracı segmentine giriyor ve diğer araçların uygulaması gereken birçok gerekliliğe ihtiyaç duymadan kullanılabilir bir araç olma yolunda ilerliyor.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Hareket için yeni bir yol

Alan Gibbs yüzergezer aracı anlatırken ‘’hareket etmek için yepyeni bir yol’’ diyor. Tüm doğa severler için üretilen, arazi aracı olarak da kullanılan araç hem avlanmayı sevenlere hem de balıkçılara hitap ediyor. Ayrıca, performans, güvenlik ve rahatlık gibi özellikleri de bir arada sunuyor.

Quadski tek bir tuşla yüzergezer araç olabiliyor. © Gibbs Sports Amphibians Inc.

Avrupa piyasasına 2014 yılında sunuldu. Quadski’yi kırmızı, sarı, mavi, gümüş ve siyah renklerde bulabilmek mümkün. Bu araç üretim modeli olarak sunulurken Gibbs’in tarihinde zengin macera tutkunları için birebir. Elbette Gibbs tarzı bu araca sahip olmak için 30,000 euroyu gözden çıkarmak gerekiyor.

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git