Dünyanın en hızlı arabası: Bu arabalar yüksek hız devi

İlk ve son rekor

1898 yılının Aralık ayında dünyanın en hızlı arabası saatte 63 km hız yapıyordu ve yarışçı ’Jeantaud Duc"’ün elektrikli aracı adı verilmişti. Paris’e yakın Fransız yarış kasabası Gaston de Chasseloup-Laubat’da rekora imzasını atmıştı. otomobil endüstrisinin ilk kayıt tutulan hız rekoru kırılmıştı. 29 Nisan 1899 tarihinde Jeantud Duc ‘La Jamais Content’ adını verdiği elektrikli aracı ile yarışı rakibi Camille Jenatzy’ye karşı 100 km hıza ulaşarak kazandı. Bu tarihte bir ilkti. O zamanlar yarışan arabalarla ilgili kayıtlı rakam dokümanları azdı ve yaygın değildi. Bugün, farklı araba serilerini, trafik uygulamalarını ve ayarları düşünerek arabaları ayırt etmek önemli. Son 100 yılda arazi araçlarında hız 1165 km/h ulaşırken, 15 Ekim 1997 tarihinde Thrust Supersonic Car (Thrust SSC) dünyanın en hızlı aracı olarak kaydedilmiştir. Saatte ulaştığı 1128 kilometre hızla bu jet roketi hızındaki araba Nevada’da ses bariyerini kıran ilk araba olmuştur. Ancak, bu araçla yolda karşılaşmak neredeyse imkansız bir olasılık.

Bugatti Veyron 2 trafiğe çıkabilir araç hız rekoruna sahip

Bugatti Veyron 2010 yılında trafiğe çıkabilir araçlar içinde hız rekoru kırdı. Volkswagen AG, 16.4 Super Sports Edition testinde ise 434 km/h ulaşmıştır. Bu da 1200 hp spor tipi aracın trafiğe çıkabilir araç serisinde en hızlı araba olmasını sağlıyor. Veyron modeli de stepne lastikle 415 km hıza ulaşabiliyor. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sports Vitesse modeli de dünya rekorunu elinde tutuyor. Bu aracın en yüksek hızı da 11 Nisan 2013 tarihinde 408.84 km/h olarak kayıt alınmış.

Artık bir ilk değil: SSC ve Dauer

Yeni hız rekoruyla, Veyron Supersport modeli SSC Ultimate Aero TT ile (1199 hp, 412 km/h hız rekoru) ve Dauer 962 LM (730 hp, 405 km/h hız rekoru) kaydedilmiştir..

962 LM ise 2005 yılının Nisan ayında en hızlı spor arabası olarak hız rekorunu elinde tutmaktadır. © mvlamborghini - Youtube.com

Shelby Supercars (SSC), araç üreticisi bu yıl Veyron’u tahtından edebilir gibi görünüyor. Aero XT özel üretimin modellerinin 1300 hp sayesinde saatte 439 km/h (273 mph) hıza ulaşması bekleniyor

400 Club

Sadece Bugatti, SSC ve Dauer, gibi üreticiler değil farklı araç üreticileri de yeni üretim araçlarıyla saatte 400 km/h ulaşabileceği öngörülüyor.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

9ff GT9-R: "dünyanın en hızlı arabası" olarak tasarlandı

Dortmund firmasının 9ff yola çıkabilir spor arabası, Porsche 997 GT3’ün 9ff GT9-R modeli, 414 km/h ile dünya rekorunu elinde tutuyor. Ancak, spor arabalarda en yüksek 1140 hp hız onaylanmadan önce Bugatti Veyron Super Sport piyasaya çıktı.

Koenigsegg Agera R

İsveç araba üreticisi Koenigsegg ‘in geçen yıl Agera R neslinden ürettiği yeni yarış arabası geçen yıl piyasaya sunuldu. Bu araba teorik olarak 440 km/h ulaşamadı. Trafiğe çıkma kurallarına göre 1140 hp yüksek hız oranında da 415 km/h ulaşması bekleniyor.

Sprintte en hızlı araba: Hennessey Venom GT

Hennessey Venom GT, trafiğe çıkabilir spor araba modeli, 427 km/h ulaşabiliyor. Bu bilgi de üreticisi tarafından resmi olarak onaylanarak alınmıştır. Ama resmi olarak, en yüksek hızda 1261 hp-gücünde olan yarış arabası henüz onaylanmadı. Texas Muscle Car , sprint araba yarışında Ocak 2013’te hala bu konuda rekoru elinde tutuyor. Sıfırdan üç yüze kadar 13.63 saniyede hız yapabiliyor Bugatti and Co. ya kalan şey ise şaşırmak ve arkasından bakmak.

500 km/h yakın mıyız?

Koenigsegg One:1

Bu yıl Cenevre Motor Şov’unda, 2014 başlarında, Koenigsegg One uluslararası prömiyerini kutladı. İsveç spor araba üreticisinin en yüksek segment üretiminde bulunan model nefesleri keserek 1000 kW (1341 hp) ulaşıyor ve Agera R spor sadece kurum içi üretim spor araba modeli olarak kalmayıp 440 km/h ulaşmasından dolayı dünyayı kasıp kavuracağa benziyor. Koenigsegg’e göre yüksek hız kategorilerinde birkaç farklı hız rekoru kırılacak. Şu ana kadar kırılan hız rekorlarını resmi olarak yayınlamıyorlar ama birkaç rakam sızdı. Buna göre Koenigsegg One:1 20 saniyede 400 km/h ulaşabiliyor.

Dagger GT

Tran Star Racing araba üreticisi inanılmaz bir haber vermiştir. Bu habere göre Dagger GT 500 km/h . 2000 hp rekorundan daha da fazla hız yapabilecekti ve bu onu en hızlı spor araba klasmanına sokacaktır. Arabanın çoğunluğunun üretimi tamamlandı. Kanat gibi açılır kapılara sahip ve 375/20 (arka) ve 325/25 (ön) ebatlarıyla ve hızıyla titretecek. Nefes kesen performansına rağmen bu aracın yola çıkma iznine ihtiyacı var. Özel yapım Dagger GT araçlarının yılda 10 ila 15 adet satılması planlanıyor. Ancak, bu inanılmaz hızlı spor arabanın gidebileceği uygun bir yol var mı yok mu işte bu soru hala gündemde.

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git