Bahar Klasiği, 18-20 Mayıs

Klasik arabalara tutkuyla aşık olanlar, ne zamandır sabırsızlıkla, Bahar Klasiği (Spring Classic) etkinliğini bekliyordu. Bu eğlenceli show 18-20 Mayıs tarihlerinde, pek yakında gerçekleşecek. Bahar Klasiği; 70’ler, 80’ler ve 90’ların en muhteşem ve inanılmaz klasik arabalarını bir araya getiren bir araba yarışı. Eğer arabaları seviyorsanız ve 18-20 Mayıs tarihlerinde planınız yoksa, Bahar Klasiği yarışını kaçırmamak için hemen bir bilet almayı unutmayın!

Etkinlik, motosiklet yarışı ve eski arabaların sergilenmesi gibi iki inanılmaz gösteriyi birleştiriyor. Etkinlikte ayrıca tarihi motosikletler sergilenecek. Sergide, 2017’ye kıyasla daha fazla sayıda güzel motosiklet tanıtılacak. Tarihi motosiklet alanında, eski motosiklettabelaları ve yarışla ilgili unutulmaz eşyalar sergilenecek. Ayrıca en iyi yarış motosikleti için ödüller olacak.

Bahar Klasiği hakkında ne kadar biliyorsunuz?

Bahar Klasiği, 2013 yılında başlayan bir klasik araba yarışıdır ve oldukça başarılı olmuştur. 20 yaşın üstündeki klasik arabalar katılır ve motor sporlarıyla tarihi hakkında tanıtıcı aktiviteler içerir. Etkinliği düzenleyenler, seçilen bölgenin yol şartlarına göre yolları önceden hazırlar. Katılımcıların tümüne bir Yol Kitabı verilir, burada tüm etkinliğin rotası yer alır. Buna rağmen katılımcılar önceden planlanan yollardan çıkmak isterse, yine de özgürdür.

Mazda Laguna Seca – araba yarışı için doğru yer

Bahar Klasiği Mazda Laguna Seca Yarış Pisti’nde yapılır. Bu yer Monterey bölgesinin ayrılmaz parçasıdır, dünyaca tanınmış yarış hikayeleriyle dolu bir pisttir. İlginçtir ki bu yerin olanaklarını geliştirmek için sermaye yatırımı yapılmıyor. Her şey yerel tesislerin sağladığı maliyetle yapılmış. Yine de bu yer klasik arabalar için unutulmaz Bahar Klasi showunu düzenlemek ve gerçek araba tutkunlarını ağırlamak için en iyi yer.

Bahar Klasiği katılımcıları

Bahar Klasiği, birbirinden farklı ve benzersiz yarış arabalarını bir haftasonunda görmek için iyi bir fırsat. Katılımcıların en ilgi çekicilerinden biri, 1966-1972 Trans-Am 2.5 Litre modeli.

Trans-Amerikan serileri, 1966 yılında Sports Car Club of America tarafından tasarlandı. Şirket aynı zamanda “Trans-Amerikan Sedan Şampiyonu” olarak biliniyordu. Zamanla, serinin adı değişti. Bazı isimler sponsorlarla bağlantılıydı, bazen de değildi. 2017’de, en tanınmış ve saygın lastik markalarından biri olan Pirelli, Trans Am serilerinin özel tedarikçisi oldu. Lastik üreticisi aynı zamanda yarış sponsoru da oldu. Pirelli P Zero lastiklere geçiş, hızı ve tur sürelerini fark edilir bir şekilde etkiledi.

Etkinlikte yer alacaklar arasından; Formula Atlantic, Formula B ve Formula C, Formula Ford, Can-AM gibi yarış gruplarını da görebilirsiniz.

Width: Height: Diameter:
Speed index:

Nitro Revival – unutulmaz etkinlik

Bahar etkinliğinin en merakla beklenen olaylarından biri, şüphesiz Nitro Revival. Kesinlikle kaçırmamanız gereken muhteşem bir show olacak. Nitro Revival ile harika arabalar, Monterey Yarımadası’na uğrayacak ve eski klasik yarış arabalarının tarihini hatırlatacak. Ziyaretçiler, birçok sayıda vintage aracı ve güçlendirerek yenilenmiş modeli görme fırsatı bulacak. Ayrıca, önde gelen yarış kişileriyle tanışma şansı da olacak. Nitro Revival etkinliğin ikinci günü olan 19 Mayıs tarihinde düzenlenecek. Spor aktiviteleri ve sergiler gibi ilginç kısımları olacak.

Bu etkinlik yarış motorlarının en iyi günlerini yeniden canlandırıyor. Bir zamanlar yepyeni görünen yıllanmış araçların tarihi yeniden gözler önüne seriliyor. Yarışçılar bunu, değişik zamanlarda yarışmış kişilerin bir araya gelmesi olarak görüyor. Kim bilir, belki bu muhteşem arabalardan birinde oturma şansı bulabilirsiniz. Fotoğrafını çekmeniz garanti. Ziyaretçilerin çok fazla klasik araç ve yarış arabası görme fırsatı olacak. Organizatörler, gösteriyi ziyaret edenlere sürpriz bir şeyler hazırladıklarını söylüyor. Daha açık olursak, Cumartesi etkinlik bitiminde kitlesel bir ateşleme olacak. Klasik yarış araçlarının vınlama seslerini hayal edin. Güzel Monterey Yarımadası’nın tepelerinden yayılan ve her yerinde duyulabilen bir ses bu.

Nitro Revival showunun yapımcısı, Steve Gibbs, bunun alışılmadık bir araba showu olduğunun altını çiziyor. Amerika ve Kanada’nın her yerinden gelen benzersiz arabalar, bu bir günde bir araya geliyor. Laguna Seca pisti, Nitro Revival’ı organize etmek için en iyi yer olarak kabul ediliyor. Nitro Revival showunun, Bahar Klasiği yarışına, özel bir yarış niteliği eklediğini söylemeye gerek bile yok. Kısa mesafeli yarışların tarihi oldukça zengin ve canlı. Birçok olay, o zamanlar meydana geldiği şekilde canlandırılarak hatırlatılıyor. Bunu yapmanın en iyi yeri de şüphesiz Monterey Yarımadası.

Nitro Revival herkesi, bu üç günlük harika etkinliğin bir parçası olmaya çağırıyor. 11 yarış grubunda yaklaşık 200 spor araç ve yarış arabası 11 virajlı turda yarışacak. 2.2 mil yani 3600 km uzunluğundaki yolda, 1966-74 Can-Am ve 1974-94 yıllarına kadar olan modeller, Bahar Klasiği kapsamındasergilenecek.

Mazda Yarış Pisti’nde etkinliklerden sorumlu Başkan Yardımcısı Gill Campbell, eğlenceli aktiviteler sayesinde eski araç tutkunlarının keyifli vakit geçireceklerinden emin. Nitro Revival etkinliği tüm yaştan ziyaretçilere hitap ediyor. Motor sporları, yarış arabaları, tarihi motosiklet veya araba yarışçısı hayranı olup olmamanızın bir önemi yok. Bu etkinliği kaçırmamak için bir biletiniz olsun yeter.

Bültenimize abone olun

Cevaplamak: {{replyComment.author}}
tüm alanlar zorunlu
Yorum başarıyla gönderildi

Yukarı git